• contact@tradutex.ro
  • Urgențe: 0723.063.253

Vrei să fii traducător? – Obține Atestatul

Vrei să fii traducător? – Obține Atestatul

Deseori întâlnim persoane care apeleaza la serviciile unui birou de traduceri si spun urmatoarele « Pai, aș putea traduce și eu actul acesta, doar că nu am ștampilă… ». Pentru aceste persoane dar și pentru celelalte, care într-adevar cunosc o limba straina si isi doresc un venit suplimentar exista o solutie – autorizarea ca traducator. Da, este adevarat, poti lucra si te poti angaja la un birou de traduceri daca detii cunostinte foarte bine pentru o limba straină.
De obicei autorizarea propriu-zisa se face de catre Ministerul de Justitie doar pentru persoanele carea au absolvit o facultate de limbi straine sau au sustinut BAC-ul intr-un liceu cu predare  intr-o limba straina. Insa, daca nu te incadrezi in niciuna dintre aceste doua categorii, mai exista o a treia posibilitate – atestatul de traducător, prin examenul sustinut la CPPC (Centrul de Pregătire Profesională în Cultură). Acest examen este unul platit, iar taxa variaza in functie de limba solicitata. Astfel, costul pentru limbile mai raspandite, precum engleza, franceza italiana si altele au pretul mai mic, iar pentru limbile mai rare, pretul este mai mare. Avantajul este ca tariful pentru traducerile din si in limbile rare oferite de un birou de traduceri sunt mult mai mari decat cele obisnuite. Exista insa si diferente intre a fi autorizat prin procedura de examinare si cea automata de Ministerul de Justitie. Spre exemplu  Min. de Justitie autorizeaza traducatorul in urma dosarului depus pentru limba respectiva pentru toate domeniile. In schimb, prin examinarea la CPPC poti solicita examinarea pentru un singur domeniu din limba pe care o cunosti –  medical, juridic, tehnic, etc. Evident, daca se doresc mai multe domenii, se achita pentru fiecare in parte. Mai multe informatii despre organizarea examenelor in vederea obtinerii atestatului de traducator gasiti aici.

In urma promovarii examenului se elibereaza un certificat care va va permite sa efectuati traduceri pentru limba aleasa iar ulterior sa va alegeti un birou de traduceri cu care sa colaborati.

PROGRAM

    Luni – Vineri 9:00 – 17:30
    Sâmbătă/Duminică – ONLINE

CONTACTAȚI-NE

    Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin
%d bloggers like this: